Jag heter Hans-Olov Almqvist (Hasse Almqvist) föddes i mitten på 60-talet i Kalix i Norrbottens län för att under tidigt 70 tal flytta till Piteå. Under min uppväxt i Piteå så förstod jag tidigt att att mina drömmar och visioner inte var samma som många av mina kamraters. Jag tyckte om att bryta ny mark och attraherades av insikten att det endast jag själv som kan göra min framtid. Mina levnadsregler var enkla och jag hatade jantelagen.
Våga sticka ut och Våga vara annorlunda!! Tro på dig själv!

Har jobbat som nattportier på Scandic, bartender, vaktmästare Piteå havsbad, snickare Australien, försäkringssäljare Scandia och drivit flertalet restauranger och företag i över 23 år. Om man vill beskriva min personlighet så stämmer faktiskt astrologens beskrivning av stenbockens egenskaper nästintill 100% på mina attribut. Efter min utbildning med inriktning revision på Handelshögskolan i Umeå så var det tänkt att man skulle in i cirkeln som alla andra, men ödet ville annorlunda och med hjärtat i entreprenörskap så blev resultatet annat.

Att skapa eller sticka ut och satsa på det oprövade genom att tänka utanför boxen är en röd tråd genom hela mitt liv och har oftast visat sig framgångsrikt ! Vårt första varumärke skapade tidningsrubriker när vi vann en varumärkes tvist mot världens största fastfood kedja. Att sticka ut näsan som krögare och ta debatt om att inte tillåta catering av alkohol och stå upp för att behålla systembolagets monopol uppmärksammades med en hedersam utmärkelse från Sveriges förbundsordförande i IOGT. Att starta upp Luleås första nattöppna café och fylla det till bredden av folk till kl. 05 var för många ett omöjligt projekt men blev en succé. Vårat första företag på 90-talet var en pionjär inom e-handel genom etableringen av Net Magazine Sweden som var en internationell köp och sälj plats på internet långt före blocket – Senare år Grundare av Ginbar™ samt skapat och äger varumärket Red Angus Burgers™ och Red Angus Sauces &Dips™ samt pub varumärket Bierhalle™. I dag så är jag verksam som ägare och Styrelseordförande i Birkarlen Brands med dotterbolag och benämner mig som entreprenör, ekonom, krögare, nattklubbsägare, affärsutvecklare, och franchisetagare av sportbars konceptet O’Learys.

När jag är ledig så tar jag chansen till friluftsliv med kameran beredskap med familjen och vår Schäfer Stella. Ingenting av detta skulle vara möjligt utan en fantastisk familj och då främst min fru Jenny som har gjort vår resa möjlig. Vi har inte bara varit gifta i evigheter utan vi har arbetat och tillsammans byggt upp drivit företag ihop varje dag i 26 år. Kan inte låta bli att tänka på vigselakten bevingade ord  ”Nöd och Lust”